zaterdag 25 augustus 2012

The comedy of errors in Diever

Dit weekend de comedy of errors gezien in Diever. Herkenbaar als Shakespeare, voor mij vnl omdat het niet te volgen is, als je je er niet vantevoren in verdiept. Twee identieke tweelingen met dezelfde namen en functieverdeling? You're losing me. Tot er uitgelegd wordt dat het gaat om een soort eerbetoon. De ene combinatie wordt namelijk doodgewaand en hun broers nemen hun namen over. Oké, oké.
Prima vertaling weer, met moderne citaten als 'dat is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen' en 'over je eigen schaduw heenspringen'. Kort stuk, en dat is in Diever toch wel prettig.

Rit ernaartoe (en terug) was spannend, want de range van de Leaf neemt significant af bij regen. En regenen deed het. Hard. Voorstelling was droog (niet qua humor), inleiding niet helemaal.

The Comedy of Errors is een vroege komedie van William Shakespeare. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in the Gray's Inn op 28 december 1594. Shakespeare inspireerde zich vooral op klassieke bronnen zoals Plautus' Romeinse komedies Menaechmi en Amphitruo. De raamvertelling over Egeon en Emiliais is ontleend aan Apollonius van Tyana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten